Parasta pöytään! -näyttelyn korttelivartit
Ruoka on läsnä aina, arjessa ja juhlassa. Yhdessä istumme pöytään vahvistamaan itseämme surun kohdatessa tai maistamaan herkkuja ilon hetkellä. Ruokailu ja kattaus kertovat ajastaan, arvoistaan ja hyvinvoinnin tasosta. Ruuan synkkä seuralainen, kanssakulkija on nälkä, ruuan puute.
Mitä söi kivikauden ihminen? Millaisia olivat pohjoissavolaisen talonpojan juhlaruuat? Mitä syötiin säätyläistön pöydissä? Parasta pöytään! -näyttely kokoaa yhteen ruokaan liittyviä tarinoita ja kokemuksia sekä esittelee kattauksia 1800-luvulta muoviaikaan.
Parasta pöytään! -näyttelyn teemoihin liittyvät eri alojen asiantuntijoiden pitämät korttelivartit keskiviikkoisin klo 17, huom! 5.2. klo 12-17
8.1. Suomen sodan upseerien illalliset ja sotilaiden muona
15.1. Varhainen ruokakulttuuri
22.1. Talonpoikainen ruokaperinne Kuopion seudulla
29.1. Kodintekstiilien huolto ja säilytys
5.2. klo 12-17 Ruokakuva – iltapäivä; lahjoita ruoka-aiheisia kuviasi museon arkistoon
12.2. Snellmanin perheen ruokataloudesta Kuopiossa ja Helsingissä
19.2. Pula-aikoja ja korvikkeita luonnosta
26.2. Ravintoloita Kuopiossa; Seurahuoneen historiaa
4.3. Puiset pöytäpinnat ja niiden käsittelyt